De geschiedenis

Ballastput; De vanouds her zijnde zand en grindafgraving diende als ondergrond voor de oude naastgelegen spoorlijn. Inmiddels is deze spoorlijn weg en kwam de voormalige ballastput van Eibergen is particuliere handen en nadien decennialang dienst gedaan als schaatsbaan.

In 1980 reed de lokale schaatsster Annie Borckink tijdens de olympische spelen op de 1500 meter naar het goud en werd dat jaar tevens sportvrouw van het jaar. Door de warmere winters kon hier steeds minder worden geschaatst en uiteindelijk werd de plas ter koop aangeboden. In de winter van 2016/17 is de Ballastput omgedoopt tot Carpvalley, een karpersport mekka tot 4 vissers inclusief huisje aan het water.

Carp Valley

Het 4,8 ha landgoed heeft een behoorlijke make-over ondergaan.

Het 2,2 ha water is volledig uitgediept en is van krap een metertje water tot max een meter of 3 nu. Er zijn meerdere Eilanden en landtongen gecreƫerd waarbij iedere van de twee stekken een vrijwel afzonderlijke stukje viswater bezitten. Rondom de eilanden en in de lengte van het water lopen interessante geulen afgewisseld met plateaus en taluds.

Carpvalley is allesbehalve een badkuip. De stekken, die in de lengte van het water liggen, zijn fraai aangelegd.